Meillä Citycenterissä saadaan energiaa auringosta

Saimme oman aurinkovoimalan, minkä ansiosta matkamme kohti hiilineutrauliutta on askeleen lähempänä.

Syyskuussa 2021 katollemme valmistui aurinkovoimala, jonka arvioidaan tuottavan aurinkoenergiaa vuosittain noin 39 megawattituntia. Tämä tarkoittaa lähes 10 000 kilon vuosittaisia hiilidioksidipäästövähennyksiä kiinteistössämme.

Aurinkovoimala tukee omistajamme Spondan tavoitetta saavuttaa kaikkien kiinteistöjen osalta täysi käytön aikainen hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Kauppakeskuksen katolle rakennetusta aurinkovoimalasta on jo ennestään erittäin hyviä tuloksia kollegakauppakeskuksestamme Elosta Ylöjärveltä.

Meillä Citycenterissä aurinkovoimala on rakennettu kauppakeskuksen korkean toimisto-osan katolle. Aurinkoenergian hyödyntäminen vähentää merkittävästi ostosähkön tarvetta, sillä hyödynnämme aurinkoenergiaa itse niin paljon kuin mahdollista. Mahdollinen ylituotanto ei mene hukkaan, vaan se myydään muiden hyödynnettäväksi. Aurinkovoimalan asennus sujui ammattimaisesti niin, ettei vilkas kauppakeskuksen arki häiriintynyt lainkaan.

Aurinkoerergian hyödyntäminen on merkittävä ilmastoteko, totetaa Kauppakeskusjohtaja Mervi Jäntti tyytyväisenä. Vastuullisuus on osa Citycenterin brändilupausta ja oma voimala on merkittävä konkreettinen saavutus, jota myös vuokralaisemme ja kuluttaja-asiakkaamme arvostavat, Mervi täydentää.

Me nautimme aurinkoenergiasta ympäri vuoden, nauti sinäkin!